Projectweek 2de graad – Matthias Sanspeur

11110810_805953166124714_9218242131621377744_o

Maandag hebben we dropping gedaan. We werden in de bus geblinddoekt en zo gebracht naar ons beginpunt dat in de buurt van Frasnes-lez-Anvain was. Zo zouden we dan zonder kompas of kaart de weg moeten terug vinden naar school , verdeeld over een paar groepjes. Na ongeveer een 3-tal uurtjes te hebben gestapt kwamen we terug aan de schoolpoorten aan.

Dinsdag hebben we, in de voormiddag, twee workshops gedaan voor de jongens, waar we onder andere met Mr. Van Maelzake een DJ- initiatie kregen, zo konden we ons inleven in een DJ. De andere workshop voor de jongens was zelf een cocktail maken die we in de namiddag konden aanbieden tijdens de film. In de namiddag gingen we dus een film kijken, er was keuze uit ‘Divergent’ en ‘If I Stay’ en natuurlijk genoten we ook van onze zelfgemaakte cocktails!

Woensdag was een korte maar ook leerrijke dag. We hebben op school eerst mogen ontbijten met daarna een quiz over verschillende onderwerpen zoals actualiteit, muziek en andere zaken. De winnaars kregen uiteindelijk een mooie prijs!

Donderdag hebben we een anti-pest en anti-drugs dag gehad. We hebben er besproken hoe we pesten konden aanpakken op onze school en hoe we ook voor elkaar beter kunnen opkomen als dat zou gebeuren. Daarna hebben we nog een spel gespeeld i.v.m. met het gebruik van alcohol en ook nog een game over pesten in de computerklas.

De laatste dag van de projectweek zijn we naar Oostende geweest en bezochten we het        Kunstmuseum aan zee, gewijd aan Jan Hoet. Daar hebben we verschillende schilderijen en andere kunstwerken gezien van Ensor,… In de namiddag zijn we naar Brugge gegaan waar we nog 2 uurtjes vrij mochten.

Een geslaagde projectweek dus!

Tekst: Matthias Sanspeur

Foto: Xavier Demets

Bedankt Matthias voor dit toffe overzicht van de projectweek!