Re:Pest & sportdag – Indira Olivier

Net zoals iedere jaar vond dit jaar ook de projectweek weer plaats, we begonnen de week met een preventie over pesten, op een speelse maar educatieve manier leerden we verschillende vormen van pesten kennen, in de voormiddag leerden we wat je het best kan doen in zo een situatie. En wat mogelijke oplossing kunnen zijn. Samen met Meneer Vermassen hadden we interessante gesprekken en discussies, we schreven liedjes rond pesten met Mevrouw Akin en speelden een game. Tijdens de middag konden de leerlingen genieten van een gratis maaltijd van de school. In de namiddag gingen we verder op vertrouwen en speelden allerlei spelletjes met Mevrouw Formesyn en Meneer Lemey.

We sloten de dag af met een prachtige groepsfoto, we beelden de woorden ‘Samen sterk’ uit. Nadien mochten de leerlingen die thuisbleven nog een halfuurtje vrij op de speelplaats terwijl de overnachters hun valiezen gingen inladen. 15u.25! De eerste dag van de projectweek zit erop.

DSCN0585

Dinsdag trokken we onze sportieve kleding aan en gingen we een heel energieke dag tegemoet in ’t Rosco, vanaf 9 u. tot 15u.20 konden de leerlingen heel wat sporten uitoefenen met de leerkrachten! Onder andere badminton met Mevrouw Van Cauwenberge en Mevrouw Decatelle, minivoetbal met Meneer De Staercke en Meneer Lemey, basketbal met Meneer Vermassen, tussen 4 vuren met mevrouw Vincke en toen het weer niet zo meezat in de namiddag gingen we binnen droog weerwolven. Ook konden de leerlingen yoga beoefenen samen met Mevrouw Schollaert. Voor de iets actievere jongens was er een indoor spel voorzien met meneer Demets!

Tijdens de middag konden we ons lunchpakket opeten in de cafetaria van’t Rosco.

Na een heel intensieve maar geslaagde dag keerden we terug huiswaarts. Morgen meer over de 3de dag van de projectweek!

DSCN0631

Tekst & foto’s: Indira Olivier – 2de Moderne Wetenschappen 1

Bedankt voor de mooie tekst en foto’s!

[fsg_gallery id=”66″]