Pleinspelen, Technopolis en filmdag – Indira Olivier

20150401_151816Woensdagochtend werd iedereen verwacht aan Hof Ter Guchten, in de voormiddag konden we enkele boeiende workshops volgen, onder andere een sjaaltje maken met Mevrouw Desmet van P.O, een feestje in elkaar steken (versiering maken, muziek kiezen.. etc.) met Meneer Lemey, de leerlingen maakten zelf hun middagmaal in de workshop koken en voor de jongens was er ook nog een workshop robots maken. In de namiddag werden we in groepen veredeeld en kwamen er 3 fanatieke leiders van chiro ronse om ons te animeren, we deden heel fijne pleinspelletjes zoals platte juul, 3 is te veel 2 is te weinig, honkbal en nog veel meer! Na een hele dag ravotten was het tijd om naar huis te gaan, zodat we de volgende ochtend lekker fris zouden zijn voor Technopolis!

20150401_103208

Donderdag werd een van de meest boeiende dagen, we gingen namelijk op uitstap naar Technopolis te Mechelen! De leerlingen konden zich met enorm veel proefjes en wetenschappelijke spelletjes bezig houden. Na een hele dag wetenschappelijk plezier gingen we terug op de bus zitten, we hadden geluk! Er was geen file, daarna konden onze ouders ons terug ophalen aan Hof Ter Guchten.

20150402_112449

Ha, vrijdag! jammer genoeg alweer de laatste dag van de projectweek, we sloten deze mooie leerrijke week af met de films “The Maze Runner” & “Mr Beans Holidays”. Iedereen was zeer tevreden over de filmkeuze en achteraf vulden we nog een enquête in over de hele projectweek, wat we het fijnst vonden of wat er eventueel anders kon. Maar ik weet zeker dat niemand zich verveeld heeft! Het was een heel fijne week waar je nieuwe vrienden kon maken en banden werden alleen maar sterker, zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst & foto’s: Indira Olivier

Bedankt voor dit 2e artikeltje over de projectweek!