Projectweek 2015 : tweede graad – Ines Ben Gamra

Op maandag hebben we een stevige start gemaakt, we werden gedropt op een onbekende plaats. Daaruit moesten we zelf de weg terugvinden naar school. De bus heeft ons in Ellezelles gedropt ( dat zagen we aan de borden), we stapten in totaal 15km tot Ronse en genoten van het prachtige uitzicht.

drop1drop2

Op dinsdagvoormiddag mochten de meisjes zelf hun creativiteit tonen met een workshop grime. Elk meisje had een partner en moest daarna haar gezicht verven in een tijger, prinsesje, kat enz.. Terwijl de meisjes bezig waren met grime, werd aan de jongens geleerd hoe je drankjes kan mixen en shaken en nadien draaiden ze hun favoriete liedjes. Na de grime kregen de meisjes een tas en versierden ze die allemaal met stift, lovertjes en verf. De resultaten van de gemaakte tassen waren heel mooi. In de namiddag vond er een film plaats, er was keuze tussen 2 films : If i stay en Divergent. We dronken een lekkere mojito die de jongens hadden gemaakt samen met een zakje chips of popcorn.

5 6 7 8    Grim 4 Grime 2 Grime 3 Grime1

Op woensdag begonnen we de dag met een ontbijt, na het ontbijt werd er een quiz gespeeld. De winnaars werden beloond met een film naar keuze.

9

Donderdag leerden we meer over drugs en drinken, we werden in groepen verdeeld van 4 en moesten op een kaartje spelen tot het einde. Na elke ronde kregen we een vragenlijst over drugs en drinken. De punten werden bekendgemaakt na elke ronde. Daarna spraken we over pesten: waarom sommigen dit doen, iedereen gaf zijn eigen mening en we onderzochten waardoor pesten kan ontstaan. We leerden over alle soorten pesten en de kenmerken ervan. In de namiddag speelden we een leuk spel op de computer over pesten.

11 12 13

Vrijdag sloten we de week af met een uitstap naar Oostende, we bezochten een kunstmuseum waar de betekenis van de schilderijen werd uitgelegd. In de namiddag reden we richting Brugge en waren we vrij in de cultuurstad.

1415

Tekst & foto’s: Ines Ben Gamra

Bedankt voor het uitgebreide artikel en de fotoreportage!