Projectweek Ieper – Maryem El Ghouch

Op maandag 30 maart vertrok ik, samen met een 30-tal andere leerlingen uit de 2de graad, op schoolreis naar Ieper.

1 2 3 4Twee uur later kwamen wij aan in Ieper, daar moesten we met onze koffers tot aan de verblijfplaats stappen. Na 15 minuten wandelen kwamen we aan in het Bivakhuis De Kaai te Ieper. Daar konden we ons installeren.

In de namiddag brachten we een bezoek aan het Passchendaele museum in Zonnebeke. Daar hebben we uitleg gekregen over de Slag van Passendale in 1917, dat is waar er in honderd dagen tijd zo’n 500 000 mensen omkwamen voor slechts 8km terreinwinst.

5 6

Op dinsdag hebben we kennisgemaakt met de stad Ieper via een leuke stadsspel, dat ik, by the way, gewonnen heb :p!

8 9 10 In de namiddag hebben we een educatief bezoekje gebracht aan het Flanders Field museum. Het Flanders Fields Museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Het was heel interessant!

11 Na het avondeten hadden we afgesproken aan de Menenpoort om deel te nemen aan
“The Last Post”. Ik vond het heel mooi en ontroerend. The Last Post, is een traditioneel laatste groet aan de gesneuvelden van Wereldoorlog I. Deze ceremonie wordt uitgevoerd ter ere van de Britse soldaten die gesneuveld zijn in Ieper.

12Op woensdag 1 april mochten we naar Kortrijk om te shoppen. Eerst moesten we een leuk aprilspel uitvoeren en daarna mochten we een aantal uren vrij rondlopen in het K shoppingcenter .

Donderdag was een dag vol avontuur. Op het programma stond onder andere paintball, oriëntatieloop en een avonturentocht. Het was superleuk, we hebben gesport en gelachen. De ene kon het beter dan de andere maar al bij al was het een leuke teambuilding! Een onvergetelijke dag.

Vrijdag was het tijd om terug naar huis te gaan. Het was een leuke week, de activiteiten waren leuk, het eten was lekker en het gezelschap was fantastisch! Ik zal deze week nooit vergeten.

13

Tekst & foto’s: Maryem El Ghouch

Bedankt Maryem voor dit fijne reisverslag.