Amina’s kijk op de projectweek

Net zoals ieder jaar was er de projectweek. We begonnen met een dropping. We werden om 8u.30 op de speelplaats verwacht, we namen de bus en gingen naar een onbekende plaats. We werden geblinddoekt met een stuk zwarte stof. We zaten in groepen van 8 leerlingen met elke keer 2 à 3 begeleiders. De meeste groepen waar rond 14uur terug op school, er werd een koekje en een drankje aangeboden aan het Startblok, om 15 uur mochten de leerlingen naar huis. We hebben genoten van de zonnige dag.

image001 image003 image005
Dinsdag waren de leerlingen gesplitst. De meisjes leerden grimen, ze mochten elk een partner kiezen en 1 van de 2 mocht de andere beschilderen, ze mochten zelf een patroon kiezen. Er waren keuzes genoeg. De tweede groep van de meisjes kreeg een tas en mochten die zelf versieren met verf, stift, enz.. De groepen werden gewisseld na de speeltijd van 10 uur. Terwijl de meisjes dit deden gingen de jongens drankjes maken en dj spelen, de jongens mochten zelf hun favoriete liedjes mixen.  Het waren heel leuke en mooie resultaten. In de namiddag vond er een filmvoorstelling plaats, de leerlingen mochten zelf kiezen wat ze keken, ze hadden de keuze tussen ‘Divergent’ en ‘If I Stay’. We mochten een drankje nemen dat de jongens hadden gemaakt en een zakje chips of popcorn. De tweede dag van de projectweek zat erop.

image007 image009 image011 image013 image015

Op woensdag werd er een ontbijt aangeboden. We mochten op school ontbijten. Nadien gingen we een quiz spelen, de quiz bestond uit 9 rondes: aardrijkskunde, raadsels, wetenschap en natuur, sport, alfabet, merken, muziek, bekende personages en actualiteit. De winnaars werden beloond met een cinematicket.

image017 image019 image021
Op donderdag hebben we veel bijgeleerd over drugs en pesten. De eerste 2 uren werd er in groepen een spel gespeeld, er waren 3 rondes en na elke ronde werd er een vragenlijst over drugs uitgedeeld en die moesten we invullen. De twee groepen die de meeste vragen juist beantwoordden moesten een doe-spel tegen elkaar spelen. Na de speeltijd keken we naar filmpjes over hoe kinderen gepest werden, we hebben daar dan samen over gesproken. Iedereen mocht zijn mening zeggen. In de namiddag speelden we een spel op de computer over pesten. Zo eindigde de dag.

image023 image025 image027 image029

We sloten de projectweek af met een uitstap naar Oostende. In de voormiddag gingen we naar een kunstmuseum. Bij elk kader werd een verhaalt verteld, van hoe het er kwam en door wie het werd gemaakt. In de namiddag reden we naar de Brugge. We waren vrij om de culturele stad bezoeken.

image031 image033Tekst & foto’s: Amina Bourkani

Bedankt voor dit uitgebreide & duidelijke verslag!