London – Aline De Ridder

Op zondag 29 maart vertrokken wij, de leerlingen van de 2de graad van het KA- IPB Ronse, of moet ik nu zeggen de Da Vinci Campus, op reis naar London. De reis zou ons laten kennismaken met een ander land, een andere taal, een andere munteenheid, kortom met een toch op sommige vlakken andere cultuur dan bij ons.

De reis begon, zondag 29 maart aan de Royerslaan, waar de bus ons zou komen ophalen. De bus was daar omstreeks 10 u. en toen vertrokken we…. Na een dikke 2 uur op de bus gezeten te hebben, konden we starten aan onze woelige boottocht tot in Dover. Daarna terug de bus op tot in Kenton waar ons hotel gelegen was. Toen namen we voor de eerste keer de metro tot in Oxford Circus waar we een avondwandeling maakten tussen de mooie winkels in Oxford Street. Daarna zochten we een plekje om te eten.

1

Maandag konden we kiezen welk museum we bezochten: ofwel het Science Museum ofwel het Natural History Museum. ‘s Middags spraken we af om te eten in de omgeving van Harrods, het wereldberoemde grootwarenhuis. In de namiddag kregen we opnieuw de keuze tussen ofwel het bekende Wembley stadium bezoeken ofwel deel te nemen aan de Harry Potter Tour, die ons bracht naar verschillende plekjes in London waar de films destijds opgenomen werden. ‘s Avonds kregen we steeds genoeg tijd om ergens op ons gemak te gaan eten en terug naar ons hotel te keren.

2 3 45 6 7

Dinsdag bezochten we in de voormiddag het British Museum, een heel mooi museum met heel wat bezienswaardigheden. De rest van de dag mochten we doen waar we allen – vooral de meisjes dan – naar uitkeken nl. gaan shoppen in London! ‘s Avonds laat keerden we moe maar tevreden met onze zakken terug naar ons hotel.

8 9 10

Woensdag profiteerden we van het mooie weer en deden we een wandeling tot in Green Park, het hoogste punt van London. Daarna gingen we naar Camden Town, de meest alternatieve buurt van London om te gaan eten (en stiekem wat verder te shoppen). In de namiddag stond ons het Tate Museum van moderne kunst te wachten, wederom een zeer mooi museum! Omdat het onze laatste avond in London was kregen we extra veel vrije tijd die avond om gezellig samen te zitten en te praten over de afgelopen dagen.

11

London is voor mij toch wel de leukste schoolreis waaraan ik ooit deelgenomen heb. Je leert er kennismaken met zoveel nieuwe factoren maar vooral je band met je medeleerlingen wordt zoveel hechter. Iedereen probeert elkaar te helpen en iedereen is open tegen elkaar. Ook de leerkrachten waren heel aardig. Je leert ze eens op een andere manier kennen dan tijdens de lessen! London was in één woord: “geweldig”!

Tekst en foto’s: Aline De Ridder

Bedankt voor dit vlotte en mooie verslag!