Oud-leerling Wouter De Maeseneire blogt

WouterVlerick

Ik kom niet meer zo vaak in Ronse, maar telkens ik mijn middelbare school voorbijrijd schieten de vele mooie herinneringen mij spontaan te binnen.

 Hier heb ik massa’s vrienden gemaakt, mij prima geamuseerd, vaak gevoetbald (weet niet of het nu nog mag – op de campus van het 1e en 2e jaar stonden ijzeren basketbalpalen, die als goal dienden, en de voetbal was een tennisbal – een drama voor onze schoenen!) en zeer veel geleerd. Het is een warme school, met een nauw en goed contact tussen leerlingen en een team van boeiende en gemotiveerde leerkrachten.

Vooral de lessen fysica en wiskunde, evenals Engels en Nederlands en lichamelijke opvoeding (ja, ik ben sportief 😉), vond ik het meest boeiend. Topervaringen waren ook een paar studietrips, eentje naar de kastelen van de Loire, en eentje naar de Moezelstreek, evenals een reeks feestjes op de School toen ik ongeveer 16 jaar was (de zogeheten t-dansants?), alsook de schaakpartijtjes met de studiemeester (Eric Van Camp) in de naschoolse opvang, en het spelen van Prince of Persia op de toen splinternieuwe computer met VGA kleurenscherm (jawel!) van de leerkracht Plastische Opvoeding.

 Hier heb ik een uitstekende vorming gekregen, de vakken waren niet steeds makkelijk, je moest inspanningen leveren, het niveau lag hoog – maar het bleek een uitstekende voorbereiding te zijn voor mijn verdere universitaire studies, en mijn latere carrière.

 Groeten,   

Wouter De Maeseneire*
Associate Professor of Corporate Finance
Vlerick Business School
*BVBA for Vlerick Partner CVBA