Een dag met Alexander De Croo – Nouh Abgar

Nouh

Ik heb de kans gekregen om een dag de plaats van Alexander De Croo in te nemen. Ik heb er dan ook onmiddellijk gebruik van gemaakt. Het was een onvergetelijke dag en een supermooie ervaring.

Ik werd verwacht aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers te Brussel om 9u.45. Ik kwam aan voor Alexander De Croo dus moest ik in een speciale kamer wachten. Ik dacht dat ik alleen was maar toen ik in de kamer aankwam zag ik Jolien van Zuiddag. Ze herkende mij direct en we begonnen gewoon met elkaar te praten en ze zei dat Da Vinci Campus Ronse een van de beste scholen van Vlaanderen was.

Daarna heb ik Alexander de Croo ontmoet. We hebben eventjes kennis gemaakt en mijn eerste indruk was zéér positief: hij is echt tof, grappig en aangenaam. Daarna mocht ik mijn eerste foto met Alexander de Croo nemen in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dan mocht ik deelnemen aan een open commissie, het ging over de vluchtelingen en twee leerlingen uit Nicaragua mochten een speech houden in verband met Zuiddag. Daarna moest ik even naar buiten want de ministers begonnen aan een gesloten commissie dus kreeg ik een rondleiding in de Kamer van Volksvertegenwoordigers met Cynthia, de privéfotograaf van Alexander De Croo. Het was mooi, leerrijk en interessant.

Dan moest ik naar het kabinet van Alexander De Croo gaan. Het kabinet bevindt zich in de Finance Tower. Daar heb ik kennis gemaakt met het team van Alexander De Croo, die mensen zijn echt super. Ik mocht ook foto’s nemen met hen. Wat ik merkte aan Alexander De Croo en zijn team is dat ze echt een sterke band hebben, ze vormen een hecht team, het leek een grote familie. Ik vond het echt super om met hen te discussiëren.

Rond 14u. had ik een afspraak met Alexander De Croo voor de opening van een mindervalidencentrum. Ik mocht met de privéchauffeur van het kabinet samen met Cynthia naar het centrum en daar ging Alexander De Croo bij ons aansluiten. Hij heeft echt een super mooie speech gehouden. Het ging over mindervaliden, over het leven, vreemdelingen en onze hedendaagse economie. Ik vond dat het beste moment van mijn dag want daar heb ik bijzonder veel bijgeleerd. Daarna mocht ik mee naar het Kernkabinet. Daar heb ik Charles Michel, de eerste minister, ontmoet en ook Maggie de Block, federale minister van sociale zaken en volksgezondheid. En daar eindigde mijn mooie dag.

Ik wil nog alle leerkrachten bedanken maar specifiek Mevrouw Wieme. Verder bedank ik ook Alexander De Croo en zijn team.