Da Vinci Campus neemt deel aan Zuiddag op 22 oktober 2015

Op donderdag 22 oktober 2015 werken in Vlaanderen en Brussel meer dan 15.000 scholieren met Zuiddag één dagje voor het Zuiden. Ze gaan aan de slag in een bedrijf, organisatie of bij een particulier. De vergoeding die ze hiervoor krijgen, gaat dit jaar naar een sterk jongerenproject in Nicaragua.

Bedrijven, organisaties en overheden stellen een jongere voor één dag te werk en betalen 50 euro per werkende leerling, particulieren 40 euro. Met die bijdrage geven ze gemotiveerde jongeren de kans om hun engagement waar te maken.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Zuiddag is vooral gekend van de campagne ‘Work for Change’. Dit jaar kozen de jongeren voor een project ten voordele van de jongeren van La Campesina, een coöperatieve van cacaoboeren in Nicaragua. Tijdens de campagneperiode en in de loop van het jaar krijgen de jongeren de kans om hun competenties te ontwikkelen en te groeien in actief burgerschap.

Doorheen de jaren is Zuiddag uitgegroeid tot een organisatie die een reëel verschil weet te maken: in oktober 2014 werkten de jongeren liefst 380.000 euro bij elkaar! De organisatie kan nu al verzekeren dat de Work for Change-actie ook dit jaar weer heel wat media-aandacht zal krijgen.

 

Mogelijke werkgevers kunnen contact opnemen met onze school, of meer info vinden op www.zuiddag.be. 

 Belangrijk om weten is dat de leerlingen verzekerd zijn door de schoolpolis. Een voorwaarde is wel dat men hen geen gevaarlijk werk laat uitvoeren en dat alles onder toezicht gebeurt. Op de website  staat een lijst met veelgestelde vragen  (Werkgevers – Veelgestelde Vragen) en een overzicht van ‘verboden werkzaamheden’ (Werkgevers – Downloads).

ik_handje_mee_oranjeTekst: Els Ameels