Atheneum Ronse lanceert eigen bier: Natte Nez

De Vriendenkring van het KA-IPB Ronse is een vzw die geld inzamelt ten voordele van de pedagogische projecten van de school zoals de aankoop van boeken. Daarvoor organiseert de Vriendenkring jaarlijks een eetfestijn, een quiz en wafelverkoop.

Dit jaar geeft de Vriendenkring een extra toets aan zijn activiteiten door een eigen bier te laten brouwen dat de naam ‘Natte Nez’ meekreeg (zie foto in bijlage). ‘Natte Nez’ is een blonde tripel van 9 graden. De naam verwijst naar ‘den Athenei’, de in het Ronsisch uitgesproken naam van het Atheneum én ‘natte neus’, want als je er teveel van drinkt, bezorgt het je gegarandeerd ook een natte neus. Om ten volle te kunnen genieten van dit gerstenat heeft de Vriendenkring tevens een origineel glas voorzien. Het bierglas is met de hand getekend, waarna de tekening op het glas werd ingebakken in de oven.

Een bak ‘Natte Nez’ bevat 24 flesjes van 33cl en kost €35 (€2,40 leeggoed inbegrepen). Bij aankoop van een bak ‘Natte Nez’ krijg je er gratis een exclusief bierglas bij. Het bier is ook verkrijgbaar per krat van 6 flessen aan de prijs van €9. ‘Natte Nez’ is verkrijgbaar aan het onthaal van het KA-IPB Ronse in de Royerslaan 39 te Ronse. Met de opbrengst van het bier zullen de pedagogische projecten voor de Atheneum-leerlingen worden gefinancierd.

Tekst & foto: Fabrice Donkerwolcke