De leerlingen van het derde en vierde jaar NW beleefden onlangs een inspirerende en leerrijke dag vol wetenschap en ontdekking. In de voormiddag dompelden ze zich onder in de wereld van analytische chemie bij het labo van UGent. Hier kregen ze de kans om te werken met geavanceerde apparatuur en technieken, wat hun nieuwsgierigheid en interesse voor de wetenschappen verder aanwakkerde.

In de namiddag stapten ze in de voetsporen van de beroemde wetenschapper Van Leeuwenhoek. De leerlingen maakten hun eigen eenvoudige microscopen en onderzochten zelfgemaakte preparaten onder een lichtmicroscoop. Dit praktische gedeelte gaf hen niet alleen inzicht in de werking van microscopen, maar ook een gevoel van verwondering over de microscopische wereld.

De begeleiders op beide locaties waren vol lof over de inzet en het enthousiasme van onze leerlingen. Hun actieve deelname en leergierigheid maakten deze dag tot een groot succes.

Deze ervaring heeft de passie voor wetenschap bij onze leerlingen zeker aangewakkerd en we zijn trots op hun prestaties en betrokkenheid. Het was een dag vol nieuwe ontdekkingen en leerzame momenten die ze niet snel zullen vergeten.