Hier wordt gewerkt aan een verbindende school!

Op onze school kent iedereen iedereen en we proberen een warm nest te bieden aan onze leerlingen.

We beschikken over een groot, groen domein. Dankzij de inzet van ouders en leerkrachten beschikken we al over enkele buitenklassen. Maar onze beplanting is momenteel weinig biodivers, en de ruimte die onze campus biedt wordt onderbenut. Met het MOS-team hebben we ons geëngageerd om hier verandering in te brengen door in te stappen in het traject “Klimaatgezonde Speelplaats” van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Onze jongste leerlingen hebben nood aan een speelplaats waar ze zich kunnen uitleven. Sommigen zijn nog heel speels en hebben nood aan een fysieke, sportieve uitlaatklep tijdens de pauzes. Ze willen voetballen, pingpongen, maar ook kampen bouwen, speelheuvels beklimmen, enzoverder. Anderen hebben nood aan meer rust, willen ontprikkelen, en ook daar kan de connectie met de natuur helpen.

Onze leerkrachten willen meer gebruik maken van de buitenruimte op school, om les te geven over en in de natuur. Voor leerlingenbegeleiders biedt de groene omgeving ook meer ruimte om in gesprek te gaan met leerlingen die het even moeilijk hebben, of extra ondersteuning nodig hebben.

We voorzien extra zitbanken, buitenklassen, een hoogteparcours, een Finse piste, sportveldjes, moestuinzones, een theater, wadi’s, en nog veel meer… Een eerste, voorlopig ontwerp van ons plan (ontworpen door Katinka ’t Kindt en Diëgo Van De Keere) ziet u hier:

Kijk mee doorheen de vorderingen van ons project:

We kunnen dit natuurlijk niet alleen. Daarom doen we graag beroep op (oud-)leerlingen, ouders, buren, vrienden en kennissen. Kunt u op één of andere wijze bijdragen aan ons project, dan bent u zeker welkom! We zoeken zowel materiële als financiële hulp. Dus kent u iemand of bent u iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, of die haar/zijn/hun know-how wil ten dienste stellen van ons project, laat het ons weten! Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom. U kan uw gegevens doorgeven door hieronder te klikken.

Geen tijd om te helpen of geen groene vingers?
Steun het project door een vrijblijvende bijdrage te storten op volgend rekeningnummer:

BE45 1030 8354 8289 met als mededeling “Sponsoring heraanleg speelplaats + uw naam”

Weet u nog niet direct hoe u kan helpen, maar wenst u wel op de hoogte gehouden worden over dit project, dan kan u zich abonneren op onze nieuwsbrief.