laatstejaars bereiden studie- en beroepskeuze voor

Wat na secundair? Als laatstejaar word je met veel vragen geconfronteerd: “Studeer ik verder?”, “En wat kies ik?”, “Ga ik werken?”, “Hoe ga ik van start?”, enz.

In het kader van een goede voorbereiding op een goede studie- en of beroepskeuze na het secundair, bezochten onze laatstejaars op donderdag 30/1/2020 de SID-in en namen ze deel aan een workshop academisch taalgebruik aan de Universiteit Gent.

Op de SID-in beurs gingen onze leerlingen op verkenning bij de stands van verschillende universiteiten, hogescholen en andere onderwijsverstrekkers zoals de politie of defensie. Ook konden zij informatie vinden bij de VDAB, Syntra en vakbonden.

Tijdens de workshop ‘Academisch taalgebruik’ aan de UGent maakten ze kennis met het taalgebruik aan de universiteit of hogeschool, en de moeilijkheden die eraan verbonden zijn. Dit deden ze aan de hand van enkele voorbeelden, filmpjes en concrete opdrachten.

Een leerrijke ervaring!