Erasmusproject ‘Hooked on Mathematics’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onze school neemt deel aan een 2jarig Europees Erasmusproject ‘Hooked on Mathematics’ waarin voor de leerlingen de link wordt gelegd tussen wiskunde en economie, biologie, informatica, kunst,… De deelnemende landen zijn Litouwen, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Italië en België.
 
Deze week zit de leerkracht wiskunde met een delegatie leerlingen in Turkije. Youssef (5 ECWI) vertelt over de eerste dag van het programma.
 
‘Vandaag, maandag 18 maart, werden we op spectaculaire wijze ontvangen door de Turkse school in Milas met zang en muziek en dit allemaal in echte Turkse traditionele kledij.
Vervolgens begonnen de leerlingen enkele heel spannende acrobatische stunten uit te halen. Het was echt heel uniek en mooi om te zien.
Na de adembenemende intrede kregen we de tijd om een beetje tot rust te komen en werden er enkele Turkse gerechten geserveerd voor ons.
Nadien kregen we een rondleiding op de school en doorheen de klassen. De leerlingen hadden een kleine activiteit in petto voor ons. Ze lieten ons hun traditionele Turkse dans zien, waarna wij de eer kregen om het dansje te oefenen en te dansen. ’s Avonds vertrokken we naar een nabijgelegen dorpje dat aan de zee ligt. Daar genoten we van de ondergaande zon. Om de dag af te sluiten aten we in een klein restaurantje naast de zee een heerlijke vismaaltijd.’