In de bres voor dierenrechten

Op vrijdag 12 oktober kwam Fien Van Damme, educatief medewerker van dierenrechtenorganisatie GAIA ( = Global Action in the Interest of Animals), langs op onze school. In een eerste luik gaf Fien een uitermate boeiende uiteenzetting over de intellectuele en emotionele leefwereld van dieren. Haar punt was duidelijk: dieren hebben emoties en doen ook in intellectueel opzicht veelal niet onder voor de mens.

Het tweede luik van de uiteenzetting behandelde het aspect van dieren in de voedselketen: hoe worden ze gehuisvest, wat zijn de labels? En niet te vergeten: wat is onze invloed als consument en als burger?

De laatste tien minuten was er nog even de tijd voor enkele vraagjes. Helaas ontbrak de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Al bij al werd de sessie van GAIA door onze vierdejaars gesmaakt. Voor herhaling vatbaar!

Deze slideshow vereist JavaScript.