Dag van de keuzevakken – STEM 2e graad

Vrijdag trokken de STEM-leerlingen van de 2e graad naar Gent voor het Out of the Boxproject van Universiteit Gent. Het project plaatst wetenschap in een verrassende context.

Onze eerste halte was de Sint-Baafskathedraal waar het skelet van een walvis tentoongesteld stond. De vinvis kwam in 2015 in de Gentse haven terecht. Wij vroegen ons af wat de oorsprong ervan was en wat er aan de hand was.

Vervolgens gingen we naar het museum Dr. Guislain. De confronterende expositie van de medische collectie en het beeldend kunstwerk van Alexi Williams Wynn liet ons reflecteren over wetenschap en ons lichaam.

In de namiddag dompelden we ons onder in de fysica, aardrijkskunde en geschiedenis. ‘In de band van de tijd’ is een prachtige tentoonstelling waar je met een podcast (ingesproken door Sven Speybrouck van Interne Keuken) doorheen wandelt. Stap voor stap word je meegenomen op een reis door onze geschiedenis van de tijd. Deze tentoonstelling is een absolute aanrader!