Un viaje cultural al sur de España

Vanuit de ‘gebetonneerde thuishaven’, Torremolinos, zwermden we een weekje uit over het mooie Andalusië.

Eerst werd het middeleeuwse paleis en fort van de Moorse heersers van Granada bezichtigd. De zeer verfijnde kunst, verwerkt in de gebouwen, in combinatie met de mooie tuinen, zorgde bij de leerlingen voor een geweldige ervaring.

Hierna kwam Màlaga aan de beurt. Een interessante stad waar o.a. Picasso’s geboortehuis is gevestigd. Vervolgens ging het richting binnenland om een mooie trip te maken langs de bekende en typische witte dorpjes. In Frigiliana (enkele keren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje) werd er een stop voorzien.

De volgende dag deden we Ronda aan, meer bepaald de stierenarena (de enige stieren die we zagen waren Mr. Lambert en Mevr. Wieme). De stad zelf heeft ook heel wat te bieden: prachtige gebouwen en spectaculaire panoramische zichten.

Tussendoor werden de leerlingen getrakteerd op een gesmaakte sportnamiddag in Torremolinos. De daarop volgende dag werd het overweldigende Cordoba bezocht. De Mezquita (Spaans voor moskee) is een pareltje van architectonisch vernuft… waar later een kathedraal werd ‘ingeplant’. op wandelafstand van de Mezquita kan je naar het prachtige Alcazar, een 15e-eeuws slot met schitterende, aangelegde vijvers en tuinen.

Het einde van de reis speelde zich af in het bijzonder levendige Sevilla. Uitschieters hier zijn de (onvermijdelijke) kathedraal en het imposante plein, Plaza De Espana, waar er een mooie groepsfoto (ongeveer 50 leerlingen!) werd geschoten.

Die avond konden we allen nog even genieten van het Sevilliaanse uitgangsleven (veel drukke pleintjes waar lekkere tapas worden geserveerd).

Gracias a todos!

Tekst & foto’s: Mr. Sander

[fsg_gallery id=”133″]