Infoavond hoger onderwijs

Een goede studiekeuze is de basis van een succesvolle carrière in het hoger onderwijs. Om de overgang naar het hoger onderwijs zo klein mogelijk te maken neemt Da Vinci campus Ronse verschillende initiatieven.

Als eerste kennismaking met hoger onderwijs bezochten we op 19 januari reeds de SID-inbeurs in Gent en volgden we een workshop aan UGent. Later deze maand kunnen alle leerlingen uit het 6e jaar ook deelnemen aan de Columbustest. In april volgen dan oriëntatietesten voor alle leerlingen uit het 7e jaar.

We vinden het eveneens belangrijk om ook de ouders wegwijs te maken in het doolhof dat het hoger onderwijs kan zijn.

Daarom nodigen we jullie samen met jullie zoon of dochter aanstaande donderdag 16 maart om 19.00 uur uit in de mediatheek voor onze infoavond over hoger onderwijs.

Medewerkers van het CLB en Hogent zullen vertrekkend vanuit hun dagelijkse ervaring tips geven over hoe jullie als ouders jullie zoon of dochter kunnen begeleiden bij het maken van een goede studiekeuze:

  • Hoe verloopt het studiekeuzeproces?
  • Wat zijn de valkuilen?
  • Hoe begin je er best aan?
  • Wordt er best gekozen voor een bachelor of voor een master?
  • Wat is leerkrediet en wat zijn de risico’s?
  • Welke vormen van begeleiding of flexibel studeren zijn?

We hopen jullie te mogen verwelkomen!