Een dagje in de voetsporen van Joke Schauvliege – Dina Ikadouran

14702257_1793579087588812_8794377866214908827_n

Ik heb besloten om te solliciteren voor deze job omdat het me interessant leek om te weten hoe het kabinet van minister van omgeving, natuur en landbouw Schauvliege eruitziet en in elkaar zit. De manier waarop het Vlaams Parlement werkt en wat de taken van een minister zoal zijn, boeien me.

Ik werd ’s ochtends verwelkomd door Tine Vandecasteele, Adjunct woordvoerder van minister Joke Schauvliege. Er werd me de planning van de dag doorgebrieft en ik was verrast van wat we gingen doen. Ik werd ook meteen naar het onthaal gebracht om even het werk van Karen Demeyere te volgen.

Tine Vandecasteele legde me de werking uit van de kabinetsleden onderling, wat hun taken zijn en waarin ze gespecialiseerd zijn en dat is heel wat. Ik vond dit best indrukwekkend want ik had nooit gedacht dat er zoveel mensen werkten voor één persoon, namelijk de minister.

Ik heb dan een persbericht geschreven samen met Tine en een andere woordvoerder die ervoor zorgt dat de minister in een goed daglicht wordt gebracht in de media (tv, krant, radio…) Dit was m’n zelfgemaakt persbericht:

afbeelding1

Ik heb in de middag met minister Schauvliege gegeten, gepraat over het project en over wat ik in de toekomst wil doen. Ook heb ik gevraagd hoe haar politieke carrière van start is gegaan en of de negatieve commentaar haar raakt of niet. Ik vond dit een heel persoonlijk en sereen moment aangezien ik alleen was met haar en haar woordvoerster. In de namiddag zijn we met haar chauffeur naar Mechelen geweest voor de 20ste verjaardag van organisatie INTERAFVAL. Ik heb de speeches van dichtbij bijgewoond en die van mevrouw Schauvliege uiteraard ook. Ik mocht samen met haar het nieuwe logo van de organisatie bekendmaken en dit was heel tof. Toen werd ik teruggebracht naar haar kabinet en m’n dag zat er op. Maar die van de minister was nog lang niet voorbij…

Ik was zeer tevreden over Zuiddag, het was een verrijkende ervaring. Ik wil graag mevr. Wieme bedanken voor het voorstel en het kabinet van Joke Schauvliege.

Dina Ikadouran 6HUM

#Zuiddag