Trekking van de derdejaars, dag 3! – door oud-leerlinge Kimberly Vanalderwierelt

trekking

In het kader van mijn lerarenopleiding nam ik een dag deel aan de trekking van de derdejaars. Eigenlijk keek ik er wel naar uit om nog eens te mogen deelnemen aan iets waar ik, ondertussen al 10 jaar geleden, ook zelf aan deelnam. Pure nostalgie dus!

Ik kwam rond 8u. aan op de verblijfplaats waar de leerlingen overnacht hadden. Het beloofde alvast een prachtige dag te worden hoewel het nog vrij koud aanvoelde in de ochtend.

Samen met de leerkrachten begonnen we aan de voorbereiding van het ontbijt. Aangezien het de laatste dag van de driedaagse was, kregen de leerlingen als ontbijt pannenkoeken voorgeschoteld die door de studenten werden bereid. Ik kon alleen maar aanschouwen dat ze met veel smaak werden verorberd. De pannenkoeken met choco waren dé favoriet bij uitstek.

Na het stevige ontbijt was het tijd om alles in te laden. De leerlingen brachten vlot hun bagage en tenten naar de bus zodat alles snel kon ingeladen worden en de trekking kon opstarten. Nog even de tijd nemen om een voorraad water in te slaan en iedereen was klaar om te vertrekken!

Omstreeks 10.30u. vertrokken we vanuit Frasnes-les-Buisenal richting Ronse.

We wandelden langs de mooie streek die helemaal omringd was door velden met mooie bloemen, paarden, … Een prachtige omgeving om helemaal tot rust te komen.

Voor de derde dag van de trekking waren de leerlingen nog allemaal heel enthousiast, ze hadden duidelijk plezier! Ook al hadden enkele leerlingen last van ongemakken zoals blaren,  niemand dacht er aan om op te geven of de rest van de tocht er over te klagen. Niemand wou een onderdeel van de trekking missen!

Er hing een positieve, open en leuke sfeer doorheen de trekking!

Rond 14.30u. kwamen we aan op school, waardoor sommige leerlingen toch wel opgelucht waren dat ze de tocht hadden doorstaan. Ze hebben het echt fantastisch gedaan en ik merkte alvast op dat ze het ook jammer vonden, dat het er op zat.

[fsg_gallery id=”124″]

Tekst: Kimberly Vanalderwierelt

Fotoalbum: Dot Depraetere