Laatstejaars schenken deel opbrengst 100-dagenfuif aan Villa Rozerood

20160627_122618

Zoals de traditie het wil, organiseerden de laatstejaars van Da Vinci Campus ook dit jaar een fuif om hun laatste 100 dagen bij ons op school te vieren. Ze beslisten bij de start van de organisatie reeds om een deel van de opbrengst aan een goed doel te schenken. De “Immortal”-fuif, op 22 maart, was een groot succes en de zesdes hielden zich aan hun belofte: vandaag (maandag 27 juni) schenken ze 500 euro aan Villa Rozerood, een zorghotel en respijthuis voor gezinnen met zieke kinderen in De Panne.

“Tijdens de voorbereiding van het Zuiddagproject, waarbij we allemaal één dag vrijwilligerswerk deden en de opbrengst aan jongeren in het Zuiden schonken, hoorden we via één van onze leerkrachten over Villa Rozerood. Toen we een goed doel kozen voor onze fuif, kwam dit opnieuw ter sprake. Het lijkt ons een zeer mooi project waaraan we graag willen bijdragen. Kinderen die zwaar ziek zijn en/of die constante zorg nodig hebben, kunnen in Villa Rozerood terecht, alleen of met hun gezin. Op die manier kunnen de gezinnen (ouders, boertjes en zusjes die vaak ook een moeilijke periode doormaken) even op adem komen, en genieten de kindjes ook van een beetje vakantie buiten de ziekenhuismuren.” zegt Mirka Sanspeur.

“Het is leuk om te zien hoe warm de gezinnen hier opgevangen worden”, voegt Yves Nikwigize toe. “Er is helemaal geen ziekenhuissfeer en toch zijn alle zorgmogelijkheden hier aanwezig: verpleegkundigen (dag en nacht), hulpmiddelen, een volledig aangepaste badkamer, een snoezelruimte, een aangepaste speeltuin, enzoverder. Het personeel en de vrijwilligers die hier werken doen er alles aan zodat de gezinnen zich hier thuis voelen en ten volle kunnen genieten van elkaar en van de rust.”

Directeur Gert De Spiegeleer en  leerkrachten Ilse Van Simaey en Els Ameels vergezelden de leerlingen naar Villa Rozerood: “Wij zijn trots op onze leerlingen, voor hun organisatietalent en samenwerking bij de fuif én voor het engagement dat ze hier tonen. Nu ze onze school verlaten wensen we hen een succesvolle en “warme” toekomst toe!”

Meer info over dit mooie project vindt u op www.villarozerood.be

Tekst: Els Ameels

Foto’s: Gert De Spiegeleer