Gastspreker over partnergeweld – Naomi Vandekerckhove

Op maandag  25 april kregen we bezoek van een commissaris. Zij kwam vertellen over partnergeweld, verkrachting, aanranding en schending van de eerbaarheid. Zo ging het over wat deze termen precies inhouden en op welke leeftijd je al gestraft kan worden. Velen onder ons denken dat verkrachting en aanranding hetzelfde betekenen maar er is wel degelijk een groot verschil tussen.

Het waren onderwerpen die bij vele leerlingen vragen opriepen die gelukkig meteen beantwoord werden. Wat moet je doen als je buren hevige ruzie maken? Vanaf welke leeftijd is seksueel contact toegelaten, en wat als je vriendje meerderjarig is? Is het ook strafbaar als je aan sexting doet?,

Kortom, een boeiend onderwerp om verder over na te denken.

20160425_121807

Tekst: Naomi Vandekerckhove

Foto: Goedele Baeke