Fastrada road show

Sinds schooljaar 2014-’15 is Fastrada Road Show op gang getrokken. Docenten en studenten van de opleiding autotechnologie aan de Karel de Grote Hogeschool bedachten een workshop waarmee ze verschillende middelbare scholen bezoeken, die een halve of hele dag kunnen genieten van verschillende workshops waarmee leerlingen een kijkje achter de schermen krijgen hoe een racewagen wordt gebouwd.

Doel van de workshop is om de leerlingen onder te dompelen in het vakdomein autotechnologie en alle daarbij horende nodige exacte wetenschappen (wiskunde, chemie, fysica …). Ze komen in het contact met de verschillende facetten en krijgen meer inzicht welke wetenschappelijk kennis  er nodig is.

De leerlingen maken zelf vormen in glasvezel, demonteren en monteren een motor volgens de regels van de kunst en meten de wielhoeken op, om iets te leren over wielgeometrie van de Fastrada racewagen.

Tekst: http://www.wetenschapaandestroom.be/fastrada-road-show/

Foto’s: Natalie Van herteryck

SAM_0397

[fsg_gallery id=”115″]