Geflipte klas?

Flip the classroom: als variatie op de klassieke manier van lesgeven geeft de leerkracht de theorie via een filmpje mee als huistaak. Zo kan de leerling dit meerdere keren herbekijken om bepaalde onderdelen beter te begrijpen. De lestijd in de klas wordt dan benut om de leerlingen beter te kunnen begeleiden bij het inoefenen.

Het lesonderwerp van vandaag was samenstellingen, afleidingen en grondwoorden. Niet meteen het meest boeiende onderwerp maar dankzij deze werkvorm waren de leerlingen heel enthousiast! Als kers op de taart mochten de leerlingen ook nog eens zelf leerkracht spelen: zo kregen de leerlingen in groepen verschillende opdrachten die ze nadien aan hun medeleerlingen mochten instrueren. Ondanks dat er natuurtalenten tussen zaten, gaven ze toe dat dat lesgeven toch niet zo simpel was als ze gedacht hadden…

12490241_10203999384384667_1819429370_o

[fsg_gallery id=”106″]

Tekst & foto’s: Songül Akin