Oud-leerling Yens Decaluwé blogt over zijn Da Vinci Campuservaring

yensIk hou gemengde gevoelens over aan mijn ervaringen met het middelbaar onderwijs. Het liep niet altijd van een leien dak & het ene vak lag me al meer dan het andere.

Naargelang dat ik specifiekere keuzes kon maken leunde de leerstof meer aan bij mijn interesses en werd het leerpakket voor mij persoonlijk, boeiender. Dit had een rechtstreekse invloed op mijn motivatie en de wil om er voor te gaan, want niet alleen de competenties bleken van belang maar ook de inzet.

Tijdens mijn schoolloopbaan zijn ook bepaalde leerkrachten van belang geweest om me de nodige begeleiding te geven. Dit door het geven van bijlessen, het geven van advies, het hebben van een luisterend oor om te coachen daar waar nodig. Daardoor was er ruimte voor individuele ontplooiing weliswaar binnen de algemeen geldende richtlijnen.

Dit alles heeft de grondvesten gelegd om mijn keuze tot het aanvatten van mijn studies voor geneesheer te kunnen waarmaken.