Directeur voor 1 Zuiddag – Galina Coppens

GalinaVorige week donderdag heb ik dankzij Zuiddag de kans gekregen om iets nieuws uit te proberen, ik mocht directeur worden voor één dag. Niet alleen was dit een leuke ervaring, ook kon ik me inzetten voor een goed doel. Die dag ben ik naar Omer Wattez gegaan, een basisschool in Schorisse. Toen ik er aankwam, kwam er al een leerkracht naar me toe met een vraag, deze heb ik dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Ik kreeg de gsm van Stan De Wolf, de echte directeur van de school. Deze mocht ik de hele dag bij me houden om te gebruiken. Toen de bel ging en de kinderen naar de rij moesten gaan om naar hun klas te gaan, stelde ik me eerst even voor. Ook stelde ik Bieke en Gwendolyn voor, leerkrachten voor 1 dag. Toen begon de dag echt voor mij.

Stan en ik zijn begonnen met mails van de ouders te beantwoorden en andere zaken te regelen. Hij legde me ook uit wat ik moest doen als er iemand belde om een kind in te schrijven. Stan en ik probeerden zo goed mogelijk onze planning te volgen die we op voorhand hadden opgesteld maar al snel liepen we achterstand op door veel onverwachte mails en telefoons. Toch zijn we erin geslaagd om onze voorop gezette taken af te werken. Tijdens de middag hebben we nog vlug de app Gynzy Kids op de iPads geïnstalleerd, dit is een applicatie waarbij de leerlingen zelfstandig oefeningen kunnen maken. Hierna zijn we met twee leerlingen uit iedere klas naar het leerlingenlokaal gegaan, daar heb ik de leerlingenraad geleid en mijn mening mogen geven over de voorstellen van de kinderen. Na een nabespreking van de leerlingenraad zijn Stan en ik naar de klas van Gwendolyn en van Bieke gegaan, om hun les bij te wonen en te bespreken.

Dit alles was een leuke ervaring en ik heb geleerd dat er bij de job van directeur veel komt kijken. Flexibiliteit en knowhow van allerhande zaken zijn zeker een vereiste bij deze job, ook communicatie en een vlotte omgang met personen van verscheiden leeftijden zijn noodzakelijke vaardigheden.
Galina2