Agnes & Bieke brengen verslag uit over Zuiddag

2 leerlingen kropen in de pen om hun Zuiddagervaring te documenteren: Bieke uit het 5e jaar en Agnes van het 6e jaar.

Bieke Bauwens – 5 Humane

Ik heb de kans gekregen om te werken als leerkracht in het lager onderwijs te Schorisse. Ik heb er dan ook onmiddellijk gebruik van gemaakt. Het was een zeer leuke dag! Ik werd verwacht om 8u.15 in de leraarskamer in de basisschool Omer Wattez. In de voormiddag hadden de kindjes “contractwerk” , dit is een zelfstandige opdracht. Later in de voormiddag gingen we zwemmen maar doordat de lokale tv-zender kwam filmen was dit niet mogelijk. Daardoor is ons lessenschema in het water gevallen. Gelukkig had meester Wim al een ander opdracht voorzien, de kindjes mochten knutselwerkjes maken voor de kaas- en wijnavond. Uiteindelijk mocht ik in de namiddag een zwemles geven aan het 6de leerjaar.

12045776_10208113865114045_1934400767215839846_o

Agnes Adriaens – 6 Wetenschappen-Wiskunde

Ik ben voor een dag gaan werken bij VIVA, een organisatie die opkomt voor gelijkheid tussen man en vrouw. Ik moest een handleiding uitwerken rond upcycling, een nieuw gegeven in België. Ik heb daar enorm genoten van de werksfeer. Ik heb zo vier nieuwe vrienden gemaakt, mijn collega’s, die mij gaan volgen en steunen in de grote keuzes die ik het komende jaar moet maken. Zuiddag was dus een heel geslaagd project, voor zowel het Zuiden als het Noorden. Hierbij wil ik de organisatie nog eens bedanken om mij een ervaring rijker te maken.

agnes