Uitstap Durbuy

22095108702_f7f3bbe0e9_o

Op vrijdag 9 oktober vertrokken alle leerlingen van het 4de jaar op daguitstap naar Durbuy. De busrit duurde maar liefst 2uur, onderweg keken ze enkele films. Eenmaal aangekomen in Durbuy gingen de leerlingen kajakken op de Ourthe. Volgens Raluca S. uit 4stw was dit een lastige maar enorm leuke ervaring, je moest je goed concentreren om niet te kapseizen! Na deze activiteit was het al tijd voor een middagpauze, nadat de leerlingen hun maaltijd op hadden, gingen ze richting stad. Het was er mooi en stil en zeer proper! Na de wandeling door Durbuy gingen de leerlingen naar een Hare Khrishna kasteel waar ze de Indische sfeer oppikten. Gedurende de voorstelling werden heel wat vragen gesteld, en vele leerlingen waren gefascineerd. Ze leerden het geloof wat beter kennen en bezochten een tempelkamer. “Het gebied waarin we kajakten was heel mooi en het was wel tof om te doen maar het was wel erg koud. Het Hare Khrishna gebied was mooi gelegen”, aldus Miguel P. uit 4stw. May-Flair van 4 Latijn vond iedereen in Durbuy zeer vriendelijk, het is een tof en gezellig stadje! Het feit dat de Hare Khrishna’s hun eigen moestuin hebben en allemaal vegetarisch zijn, vindt ze fascinerend. Ook de manier van kleden, zo staat het kleur wit voor getrouwd en oranje voor ongetrouwd.

Nadien keerden de leerlingen terug naar Ronse met de bus, de terugrit duurde een uurtje langer maar de begleidende leerkrachten hadden films voorzien. Zo sloten ze de uitstap terug gezellig af.

Olivier Indira

3 Economie

[fsg_gallery id=”103″]