Londen – May-Flair Vandenabeele

Samen met de derde- en vierdejaars zijn we op reis gegaan naar Londen. De rit duurde ongeveer 6 uur met de bus en een half uurtje met de boot. Dat lijkt veel maar het was de moeite waard!

De eerste dag maakten we bij aankomst kennis met Leicester Square en de beroemde stad Londen ( waar we dagelijks naartoe gingen). Het was avond en toch leek het dag door alle straatverlichtingen, licht van de winkels, reclameborden… het was net 1 grote kermis. Die avond mochten wij de stad in ons eentje verkennen en kregen hiervoor zo’n 2 uur. In die tijd kregen we tevens de gelegenheid om een avondmaal naar keuze te nuttigen waar je maar wou. Het leukste was om de klassieke telefooncellen eens in het echt te zien. Om 21 u. lokale tijd verzamelden we om naar ons hotel terug te keren.

1 2De tweede dag gingen we met z’n allen naar het Natural History Museum. Dat is een gigantisch groot museum vol met reusachtige dinosaurusskeletten. Er waren veel bezoekers waardoor we niet alles hebben gezien door de ellenlange wachtrijen.

3 4Je kon er ook allerlei verschillende stenen in allerlei kleuren en vormen terugvinden.

5Daarna zijn we naar het centrum van Leicester Square gegaan, daar genoten we van een prachtig uitzicht!
6
Daarna zijn we naar London Eye geweest, een groot reuzenrad dat je zo hoog brengt dat het een prachtig uitzicht geeft op Londen. Zo één ritje duurt ongeveer 30 min.Vandaar zijn we naar The Buckingham Palace gegaan, het huis van ‘The Queen’.

8 7Op de derde dag kregen we terug het volle vertrouwen van de leerkrachten om zonder begeleiding op verkenning te gaan. Veel shoppen, de ganse namiddag! Super Dry had 4 verdiepingen! En de H&M zelfs 5!
Die dag heb ik een Bubble Tea shop gevonden. Dat is een drankje gemaakt van thee in verschillende kleuren en smaken. In die thee zitten er bolletjes die je moet opzuigen door een rietje en die dan op hun beurt ploffen in je mond. Heerlijk was dat.

9 10s’ Avonds heb ik lekker gegeten met een vriendin in een Koreaans restaurant. Het is altijd fijn om eens iets te eten van een andere cultuur. En natuurlijk was het overheerlijk! We zijn 2 keer naar dat restaurant gegaan omdat het zo geweldig was!

11 12 13De voorlaatste dag trokken we naar een park waar je een mooi uitzicht hebt over bijna heel Londen. Het waaide er hard maar daar trok niemand zich iets van aan, iedereen had het te druk met selfies en groepsfoto’s te nemen als herinnering. Het volgende bezoek was er een aan het museum van moderne kunsten en de London Bridge, een bekende, mooie brug, de oudste van de stad.

14 15Dit was de laatste dag in Londen. Het was jammer om afscheid te nemen van een stad vol kleuren en mensen. Iedereen wou extra lang wakker blijven om ten volle te kunnen genieten van hun laatste momentjes in Londen.
De volgende dag was het dan tijd om naar huis te gaan.  Een lange, vermoeiende rit maar iedereen heeft het naar zijn zin gehad en er vast mooie herinneringen aan overgehouden! Londen zal ons zeker ooit nog eens terugzien. Met dank aan alle organisatoren die deze onvergetelijke reis voor ons allen mogelijk maakten.

Tekst & foto’s: May-Flair Vandenabeele

Bedankt voor dit mooie verslag van jullie trip!