Projectweek 2de graad – Mariam H’Jiyer

Maandag 30 maart zijn we begonnen met een heel sportieve dag. We kwamen naar school in sportieve kledij. We moesten een blinddoek over onze ogen doen, en dan werden we gedropt op een onbekende plaats ,15 – 20km ver weg van Ronse. We werden begeleid door 3 leerkrachten, maar ze mochten ons de weg niet tonen dus moesten we die zelf vinden. We wandelden door bossen, we werden vuil door al de modder op de grond. Uiteindelijk kwamen we heel erg moe in Ronse aan. Het was een dag waar we heel veel hebben gelachen. En we waren zeker dat de volgende dag iedereen pijn aan zijn spieren zou hebben.
100_2605 100_2636 100_2644 100_2670
De volgende dag was een dag voor workshops en film, in de voormiddag mochten de meisjes elkaars gezicht grimeren en tassen versieren met allerlei textielstiften, parels, enz…
De jongens mochten hun liedjes draaien en dj spelen. En ze moesten zelf drankjes maken. In de namiddag mochten we uit 2 films kiezen: “If I Stay” en “Divergent”. Terwijl we naar de film keken kregen we een drankje en een zakje chips of popcorn.
DSCF6301 DSCF6305 DSCF6307 DSCF6338 DSCF6374 DSCF6381
Woensdag kregen we ontbijt op school. En daarna een quiz van 10 rondes. Actualiteit, bekende personen in hun kindertijd, aardrijkskunde, wetenschap en natuur, muziek, alfabetronde (2keer),sport, raadsels en merken. De winnaars kregen een bioscoopticket.
DSCF6400
De voorlaatste dag van de projectweek was een dag in verband met drugs en pesten. In de voormiddag speelden we een spel in verband met drugs en alcohol, na de speeltijd keken we een filmpje van Amanda Todd. Dat filmpje had te maken met pesten, daarna hebben we het filmpje besproken en spraken we over pesten. In de namiddag mochten we een spel in verband met pesten spelen.

DSCF6461 DSCF6434 DSCF6455 DSCF6458Tenslotte zijn we vrijdag naar Oostende gegaan. Eerst gingen we naar een museum over de zee. Daarna zijn we naar Brugge gegaan en mochten we vrij voor de hele namiddag. Tenslotte zijn we met de bus naar Ronse teruggekeerd.

DSCF6467 DSCF6468 DSCF6481Tekst & foto’s: Mariam H’Jiyer

Bedankt voor het overzichtelijke verslag, Mariam!