Leerlingen van 7 Kantoor nemen deel aan de beurs BELFAIR

IMG_0253Leerlingen van 7 Kantoor nemen deel aan de beurs BELFAIR

In het kader van hun GIP en hun oefenfirma GreenFit organiseerden de leerlingen van 7 Kantoor hun eigen stand op de internationale handelsbeurs BELFAIR te Gent op donderdag en vrijdag 26 en 27 februari.

Op woensdagnamiddag stelden Laura, Jenna en Maxime zich flexibel op en gingen mee naar Gent om de beursstand op te bouwen.

Op donderdag en vrijdag bemanden alle leerlingen de beursstand en onderhandelden heel professioneel met de klanten(lees hier: andere oefenfirma’s, scholen, cursisten VDAB). Hiernaast werkten ze ook aan hun opdrachten voor hun GIP, nl. verschillende aankopen met vooropgestelde voorwaarden uitvoeren.

Voor sommige leerlingen is het verkopen op hun lijf geschreven, anderen hadden een duwtje in de rug nodig om de eerste stappen naar de klant te zetten. Kortom een goede leerschool voor ieder!

Op de beurs konden de leerlingen ook informatie opvragen aan de VDAB-stand en solliciteren bij verschillende bedrijven die hun vacatures aanboden.

De leerlingen volgden ook beurtelings een workshop over ‘solliciteren’ gegeven door een jobcoach van de VDAB.

Oefenfirma’s zijn virtuele bedrijven die onderwijs- en opleidingsinstellingen of bedrijven opzetten binnen een veilige leeromgeving.

Een oefenfirma creëert een veilige omgeving waar de studenten bedrijfsrealistische taken uitvoeren en competenties en attitudes ontwikkelen die zij in het echte ‘werkleven’ nodig hebben.

U leest er meer over op www.cofep.be

Tekst & foto’s: Geneviève De Schrijver

[fsg_gallery id=”63″]