Eerlijke drankjes

IMG_20141023_171902612

De leerlingen van het keuzevak economie in 1A trokken samen met lerares Thaïs Langie enige tijd geleden al naar de Oxfam wereldwinkel in Ronse. Het bezoek werkte zeer inspirerend want ze startten meteen met het project ‘Eerlijke drankjes’ i.s.m. de wereldwinkel. Op het oudercontact verkochten ze enkele lekkere fruitsapjes aan ouders, leerkrachten en leerlingen.

De drankjes zullen ook tijdens de pauzes op school aangeboden worden. Op die manier willen ze de medeleerlingen bewust maken van de oneerlijke concurrentie voor de producenten uit het Zuiden. De producenten in het Zuiden krijgen geen eerlijke kans op de wereldmarkt. Oxfam wil rechtvaardige regels voor de internationale handel. Eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling.

Met dank aan Dot Depraetere voor de mooie foto’s.

[fsg_gallery id=”54″]