Leerlingen Atheneum zamelen speelgoed in voor zieke kinderen

Speelgoed_KA-IPB

Drie leerlingen van het Koninklijk Atheneum organiseerden een speelgoedinzameling voor zieke kinderen. Kaoutar, Sarah en Nejma brachten vandaag het speelgoed naar de kinderafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse.

“Toen ik enkele weken geleden mijn kamer opruimde, vond ik wat speelgoed terug dat ik nooit had gebruikt”, vertelt Kaoutar Abdelkader uit 2KVVVb. “Ik dacht: waarom zou ik dat niet schenken aan kinderen die het minder makkelijk hebben in het leven? Ik vertelde het idee om speelgoed in te zamelen aan twee van mijn klasgenotes. Sarah en Nejma waren daar meteen voor te vinden en we organiseerden speelgoedinzameling op school.” Met succes.

De leerlingen namen contact op met de dienst pediatrie van het ziekenhuis AZ Glorieux met de boodschap dat ze speelgoed wilden schenken aan de zieke kinderen. Het personeel van de dienst pediatrie vond het een heel mooi initiatief. Vandaag brachten de leerlingen samen met KA-IPB-directeur Gert De Spiegeleer het speelgoed naar het AZ Glorieux. Daar werden de leerlingen ontvangen door Delphine Naessens, spelbegeleidster van de dienst pediatrie en verpleegster Sarah Detimmerman. De leerlingen mochten zelf een aantal ziekenkamers bezoeken om het speelgoed te overhandigen en toverden zo een glimlach op het gezicht van enkele zieke kinderen. De rest van het speelgoed zal deze week door de ziekenhuisclowns van het AZ Glorieux aan de kinderen in de pediatrie worden bedeeld.

Tekst & foto’s: Fabrice Donkerwolcke

Speelgoed_KA-IPB2