Derdejaarsleerlingen KA-IPB trekken er op uit

RONSE – Tien jaar geleden organiseerde het KA-IPB voor de eerste maal een trekking voor de derdejaarsleerlingen ASO, BSO en TSO, met als doel de banden met de medeleerlingen te versterken, kennis te maken met de nieuwe leraars en zo de overgang van het ‘Startblok’ naar de ‘Klimop’ te vergemakkelijken.

“Je kan het beschouwen als een soort teambuilding voor leraars en leerlingen”, vertelt initiatiefnemer en leerkracht lichamelijke opvoeding Glenn Gekiere. “De overstap van het tweede jaar naar het derde jaar betekent eveneens de overstap naar een nieuw gebouw, een nieuwe speelplaats en nieuwe leerkrachten en leerlingen. Om die overgang wat vlotter te laten verlopen, lanceerde ik tien jaar geleden het idee om een trekking te organiseren.” Ondertussen is de driedaagse trekking een jaarlijkse traditie geworden die dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt. “Zo’n tachtigtal leerlingen vertrekken samen met de leraars op woensdagmorgen 9 uur voor een 55 kilometer lange trektocht langs onverharde wegen, weiden en bossen, gepakt met rugzak, tent en slaapzak, op zoek naar het avontuur. De nacht van woensdag op donderdag overnachten we op het domein van boerderij Backaert in Vloesberg en de nacht van donderdag op vrijdag slaan we onze tenten op op het domein van La Ferme Del Pierre in Frasnes-les-Buissenal.” Elke dag zijn er ook een aantal activiteiten voorzien zoals een quiz, een filmavond in de schuur en een fuif. De leerlingen kwamen vrijdagnamiddag rond 14.00u. terug aan in het KA-IPB.

Tekst: Fabrice Donkerwolcke

Foto’s: Fabrice Donkerwolcke & Dot Depraetere

[fsg_gallery id=”3″]