Het eerste jaar

Het eerste jaar A

Alle leerlingen in het eerste jaar A krijgen dezelfde opleiding. Het basispakket omvat een degelijke voorbereiding op de 2e graad en laat de leerlingen  proeven van alle vakken.  De vakken uit het basispakket worden in elke school in de A-stroom (ASO) aangeboden.

Wij breiden deze basispakketten verder uit met  een aantal interessegebieden: 4 uur per week kiezen onze leerlingen zelf welk vak ze willen volgen.

  • Latijn
  • Gezondheid & Welzijn
  • STEM (Science Technology Engineering Mathematics)
  • Ondernemen & ICT
  • Sport

Voor meer informatie over keuzevakken kan je de infobrochure raadplegen.

Klik hier voor de leermiddelenlijst.

Het eerste jaar B

Wanneer je het diploma van het lager onderwijs niet hebt behaald, dan word je in de B-stroom opgevangen in een kleine groep waar je alsnog je diploma kunt behalen.

Klik hier voor de leermiddelenlijst.

Vanaf 1 september 2017 gaan er op hetzelfde moment 2 leerkrachten  voor onze klassen in de eerste graad B-stroom (1B en 2BVL) staan.  De leerkrachten gaan aan co-teaching doen voor de vakken natuurwetenschappen, wiskunde, Frans, Nederlands, maatschappelijke vorming en project. We voorzien hiervoor de komende maanden één gigantisch klaslokaal, met een aparte instructieruimte, computers,… Leerlingen leren op deze manier beter plannen en kunnen werken op hun eigen tempo waardoor de leerwinst zal stijgen.