4VV aan de slag in het Frans in Kortrijk

Op dinsdag 9 mei gingen de leerlingen van 4VV op bezoek in het PTI (campus Tuinbouwschool) in Kortrijk. De uitstap maakte deel uit van het project Formacom, dat leerlingen op een vernieuwende manier wil laten kennis maken met de Franse taal.

Na een kennismakingsspel in het Frans, gingen de leerlingen samen aan het werk.

Eerst maakten ze enkele digitale plantenfiches aan. Onze leerlingen konden daarbij hun kennis van het Frans inzetten, terwijl de leerlingen van het PTI hen iets bijleerden over de verschillende soorten planten.

Nadien was het tijd voor wat actie. Onder een stralende zon volgden de leerlingen een workshop bloembakken vullen gevolgd door een leerrijke workshop bloemschikken. De bloembakken zullen een mooi plekje krijgen in het nabije rusthuis.

Gelukkig was er ook wat tijd om het groene schooldomein te verkennen. We kregen een rondleiding bij de vele dieren (alpaca’s, geiten, kippen, konijnen, pony’s,…) en in de plantenserres (zelfgekweekte biologische tomaten, prachtige bloemen, tropische planten,…).

Het was voor de leerlingen een heel leerrijke ervaring waarbij ze voeding en verzorging op een andere manier leerden kennen en waarbij ze hun woordenschat Frans konden verrijken.

Tekst: Sara Van Quickelberghe

[fsg_gallery id=”136″]